Tuote- ja Kuljetusreklamaatiot

Tuotereklamaatiot


Mikäli huomaatte, että saamanne tuote on väärä tai se on viallinen, ilmoita siitä välittömästi, kuitenkin viimeistään 7 päivän aikana V-metalli:lle  asiakaspalvelu@v-metalli.com. Liitä mukaan kuva/kuvia, josta selviää vika. Väärän tai viallisen toimituksen mahdollisesta palauttamisesta annamme ohjeet erikseen vastaamalla reklamaatiosähköpostiinne. Sovimme jatkotoimenpiteistä tapauskohtaisesti. Otamme teihin yhteyttä viikon kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet ilmoituksenne.
Kuljetusreklamaatiot

Kuljetusreklamaatiot

Toisinaan käy niin, että huolellisesta pakkaamisesta huolimatta pakkaus vaurioituu kuljetuksen yhteydessä. Kun vastaanotatte tuotteen,tarkastakaa aina tuote kuljettajan läsnäollessa. Mikäli tuotteessa on vaurio, kirjoittakaa kuvaus siitä rahtikirjan VARAUMAT-kohtaan ennen rahtikirjan allekirjoittamista. Allekirjoittamalla rahtikirjan hyväksytte tuotteen. Piilevissä kuljetusvaurioissa reklamaatioaika on 5 päivää.

Jos tuote tulee teille Matkahuollon tai Postin kautta, avatkaa ja tarkistakaa tuote niin pian kuin mahdollista. 

Olkaa hyvä ja lähettäkää tuotereklamaatio ja kuva/kuvia viallisesta tuotteesta osoitteeseen asiakaspalvelu@v-metalli.com